solsken och grillning

Igår va vi nere på stan en snabb stund med Madde, Nikki och Kelly. Om ni bara viste vilka underbara tjejer det är. Dock va Nikki och Kelly lite hostiga. Kelly skrämde mig jätte mycket först, när hon hostade till kände hon väl säkert slem i halsen och fick kväljningar när hon försökte få ut det bara att det kom inte ut. Jag tyckte det såg ut som hon inte fick någon luft, men det va säkert svårt det med stackaren. Nikki fyller 3 i sensommaren och nu på våren är tyvärr många dagisbarn sjuka, efter vi hade ätit så somnade hon sött i vagnen med filt och allt. Vi åkte ner till stadium för att kolla på lite skor, Nikki hostade lite i sömnen. Det blev värre och värre tillslut hostade hon så hon spydde, liggandes i vagnen. Hon fick inte ner något i halsen som tur va, men det plus att hon inte hade sovit något nästan gjorde henne helt slut. Visst blev det mer slem efter maten men är det såhär det är? Små barn, hon sov ju liksom, förstod hon vad som hände ens? För att föräldrar lämnar deras barn på dagis när de smittar. Vi ska lära barnen konsekvenser men kan inte tänka 2 ggr själva. Hoppas dom båda blir friska snart så den familjen kan få lite lugn och sömm!
Eftersom Nikki spydde va det bäst avbryta våran lilla shoppingrunda. Chilly hämtade upp Madde, Nikki och Kelly. Jag och Luna tog oss en promenad till hemköp smeden, jag har blivit beroende av Festis loganberry guarana och vart jag än letar är dom slut eller så har dom inte fått in några på länge. De hade iaf 2 på hemköp efter det gick vi hem.
Det blev en jätte bra dag även fast vi inte fick leka så länge med kusinerna och moster,  vi fick träffa dom och Luna gjorde inga ledsna grimaser hon var bara glad.
 
 
Idag har vi haft det jätte mysigt. Luna vaknade väldigt tidigt men somnade snabbt om igen, jag kunde dock inte somna om så jag passade på att packa väskan för senare.  Vi åkte till Lunas farmor och farfar för att grilla, vädret va helt underbart! Luna fick t.o.m. sitta ute ett tag. Det gjorde henne såklart jätte trött mot kvällen och man märkte lite gnäll från henne. När vi kom hem ville hon bara ligga på min mage och titta på mig, så låg hon säkert 30 minuter innan hon somnade. Jag tyckte inte det gjorde något att hon somnade i min famn eftersom hon inte varit så mycket med mig som hon brukar och det blir lite mycket folk vilket hon inte är så van vid.
Vi hade det underbart iaf. 
Nu ska jag ta en kopp te och titta på något avsnitt av någonting kort sen lägga mig bredvid Luna. Tills Dennis kommer hem då får Luna hoppa ner i sin säng.

prinsessan

Min lilla prinsessa pratar i sömnen.  Underbart att höra 💖
 

Promenad till Ekeby

Äntligen kom vädret! Idag har det varit väldigt skönt ute, vi har inte varit ute så mycket dock. Gick en snabbis till ica maxi för att byta ut tuben till sodastream maskinen efter det försökte jag städa.
Vi fick en bärsele av mamma idag, det behövdes verkligen! så skönt att inte behöva sitta med Luna hela dagarna eller i värsta fall gå runt och bära på henne hela dagen i en hand och städa med den andra. Så det kan gå när man har en kelsjuk bebis. Idag fick hon bara vänja sig lite smått med den, hon blev väldigt trött.
För någon dag sen gick jag och Luna till ekeby, det är inte så jätte långt men det blev jobbigt kan jag lova.
 
Nu ska jag ta det lite lugnt, blir ner på stan imorgon med kära syster Madde. Luna sover redan så ska inte vara så svårt att koppla av.

dop, loppis och raggarbilar

Va fina dagar det blir nu,  underbart att vara ute. I lördags va vi på fina Nellies dop. Hela dopet va jätte vackert , skulle beskriva det som perfekt! Litet minus för att Luna va lite gnällig ett tag, hon som brukar vara så glad. Jag vet inte vadsom flugit i henne. Hoppas att det inte förstörde för mycket bara. Nellie va helt tyst, hon va så duktig inte ett pip sa hon. Jätte fint dop!
Så igår gick jag, Luna, Alexandra, Nellie och Malin på barnloppis i munktell arenan, tyvärr hittade jag inget där men vi gick vidare till stan så jag fick slösa lite pengar iaf.
Min mamma hade åkt till Finland för att hämta en bil under helgen och jag fick passa hennes jourtelefon så efter stan gick vi till Närjeholme för att lämna telefonen och spana in nya bilen.
 
Idag blir det promenad på shemat vet bara inte vart än.

promenad

Idag har jag och Luna varit jätte duktiga. Vi har gått lite mer än 8 km.  Först till stan sen till Tuna Park och hem. Jag hoppas att det gjorde något iaf, vill verkligen gå ner i vikt till sommaren.
Imorgon ska jag och Luna på dop. Hennes kompis Nellie ska döpas och som vi ser fram emot det. 
 

min febriga älskling

Idag har varit den värsta dagen sen Luna föddes, säkert top 5 värsta dagarna i mitt liv men ni kommer säkert tycka att jag är löjlig.
Efter sprutan igår va Luna lite kelsjuk men sov bra under natten. Imorse vaknade hon kl 6 , rätt glad och lekfull. Då låg tempen på 38.2 och eftersom klockan va så tidigt gav jag henne en alvedon i väntan på att BVC skulle öppna. Det va första gången hon hade feber. 
BVC ville ju såklart att jag inte skulle vara så orolig men det va faktiskt inte så lätt. Luna har varit lite ledsen idag och ännu mer kelsjuk än igår. Jag har varit livrädd, det har verkligen känts som "det här är slutet". Det är så himla tungt att se sitt barn sjukt, jag har själv haft konstiga sympati symtom. Hon är så liten, hur ska hon förstå? Nu har hon lagt sig för natten feberfri! Att jag för några timmar sen va helt beredd på att förlora henne. Även fast jag visste att de bara är 2 dagar efter vaccinationen barn kan få feber trodde jag det aldrig skulle gå över. Jag kan själv tycka nu i efterhand att jag tänkte löjligt men jag va så rädd, hon är så viktig för mig. 
 
Här är när hon blev Luna igen
 

sprutan

Imorse när jag vaknade såg vädret lite dystert ut, men några solsken slingrade sig fram så jag hade stora förhoppningar på bra väder. Matade Luna och åt frukost själv sen hoppade jag in i duschen, när jag kom ut öste det ner snö! Det hade redan fastnat mycket på marken, jag som hade bestämt mig för att gå till bvc idag.. det blev inte bättre ju mer klockan blev heller.
 
Vi gick ändå, Luna skulle få spruta och då kändes det skönt att kunna gå lite idag. Imorgon kanske hon har för ont. 
Som ni ser va det svårt att ta sig fram idag, snön kramade sig runt däcken och tillslut gick jag med en monster-truck. Vi gick 5.4 Km i snöstormen.
När vi hade varit hemma en stund åkte Dennis iväg till garaget och jag fick mysa lite mer med Luna innan vi gick ut för att skotta rampen. Luna va jätte duktig och låg lugnt i vagnen medans jag skotta.
Nu ska jag titta på lite serier tills tvättmaskinen är klar, och hålla mig nära lilla sessan utifall hon får feber. Hon har redan vaknat till och varit ledsen stackaren. 
 

kärleken

Idag har det varit många tankar som snurrat. Ingen bra dag egentligen men Luna har varit så glad ingenting annat känns. Jag älskar henne så himla mycket. Även fast jag säger det till henne jämt, håller hennes händer, kramar och pussar henne hela tiden så exploderar jag snart för att jag är så full av kärlek till henne.
 
 
Trots vädret gick vi ut en sväng, det blåste inte så mycket på kvällen och det va skönt. Luna blev övertrött och har flinat hela kvällen.

solen

Det här gör mig så deprimerad att se
 
Jag vill ha sol, värme och en blå himmel. Jag vill sitta i solen och njuta.

lugn helg

Vi förberedde oss på snöstorm denna helg så vi hade ingenting planerat. I fredags skulle Dennis hålla på med bilen och eftersom vi trodde det skulle vara dåligt väder resten av dagarna så följde Luna och jag med så vi kom ut något. Både igår och dag har vi varit inne, det va inte så dåligt väder som vi trodde att det skulle vara. Det har varit kallt men jätte fint att titta på. Så jag har städat hela lägenheten och vikt nästan ett ton med tvätt vill jag säga. Vi är nyduschade och ska spana lite på tvn innan vi kryper ner i sängen.
När slutar man leva med kameran och inte tar flera flera bilder varje dag?
 
 
Mina fina syskonbarn 💖 tänk att jag har fått vara med och sett dessa underverk växa upp till de stora duktiga killar de är idag. De vill inte alltid kramas längre men det gör inget. Dom får min värld att fungera genom att bara le och vara glada.

Tuna

Idag ska jag och Luna till Tuna Park med Madde och Kelly. Va länge sen jag va på Tuna så ska bli kul att titta vad som finns där nu, kanske även kan hitta några skor till mig. Iallafall så skjutsar Dennis dit oss, orka inte bråka med buss och den skiten. När vi ska hem funderar jag faktiskt på att gå, om jag orkar. Det är bara 4 kilometer så det borde jag väl klara av..

mitt allt

 
Lilla Luna du är mitt allt

sundbyholm

Va nyss på en underbar liten promenad i sundbyholm med mina fina
 

ny bil

Dagarna simmar verkligen förbi här, nu börjar jag känna mig väldigt stressad. Jag fyller år på söndag då tror jag Dennis familj kommer över en sväng och sen ska vi åka till pappa, lördag ska vi fira mig och Keijo hos min mamma. Imorgon ska vi få besök. Toppen det här med födelsedagar.
 
Igår hade vi sista babymassagen,  det va lite tråkigt. Gillade att gå den promenaden på onsdagsmorgonar och se andra barns utvecklingar i samma ålder som Luna.
Idag köpte vi ny bil. Med tanke på att vi har en av de största vagnarna på marknaden så behövdes det verkligen en kombi och den enda kombin vi kunde enas om va en audi a6.
Vi är super nöjda kan jag lova. Den är jätte fin.
 
Här har vi dagens Luna. Vi följde inte med och hämta bilen men pappa körde den direkt till oss så vi fick provåka den. Och såklart godkände vi med båda tummarna upp! 
 

ursäkt

Vissa personer är så fulla med skit, jag förstår inte hur dom inte kan skämmas. Skulle jag göra sådana saker mot Luna eller om Luna skulle ha ett väldigt okontrollerat beteende skulle jag verkligen känna att jag misslyckats. Det är ingenting man kan ursäkta
 Det är ingenting att ignorera. Vakna upp! Jag kan äntligen säga något för nu har jag barn själv,  visst ser inte mitt hem städat ut varje dag, visst hinner jag inte med allt som jag borde. Men jag ger inte upp, jag använder den tiden jag får. Tänk då på att jag gör ALLT, plockar, diskar, städar, tvättar, har Luna när hon är vaken, ja ni förstår. Klart det blir för mycket vissa dagar och jag skulle vilja blunda. Jag har varit så trött ibland att jag inte orkar stå upp. Men av att sätta mig ner i soffan och starta en dator löser inget.  Saker blir inte gjorda. Det finns INGA ursäkter. Usch så trött jag blir på ursäkter. 

Stora Wilda

Igår va vi till Stockholm och firade storasyster Therese. Wilda har blivit så stor! Vi skickar kläderna som våra barn har växt ut vidare till den mindre och nu förstår jag varför Therese har skickat vissa väldigt stora kläder som luna inte kommer kunna ha på länge, och även de som varit för små för Luna. Wilda är LÅNG, hon växer som en tonåring på längden. Tänk då stackars Luna som ärft min längd, hon kommer ju nå Wilda till magen när dom leker. Älskade barn.
Vi gick ingen promenad igår , Luna och jag somnade snabbt bredvid varandra i soffan. Så idag hoppas jag på en liten sväng.

RSS 2.0