Envis skrutt och matmarknad


Igår innan Luna skulle somna sa jag att vi skulle gå in och städa hennes rum vilken inte alls gick något vidare.. vilken chock ellerhur? Jag fick glatt sortera och städa allt medans Hon sov.
På morgonen när jag står och fixar frukost kommer hon springande från sitt rum
-titta mamma ja städa upp.
suck.
Jaja, det är städat iallafall strunt samma vem som får "äran" om man nu kan kalla det de.

Vi tog oss ut i regnet idag, ner till matmarknaden där vi träffade mamma och Keijo. Jag hade redan gått och köpt mc Donalds till Luna om hon väljer att inte smaka något från marknaden.. Försökte leta efter något som lät riktigt gott men va nog för hungrig för att tänka klart. Det blev något franskt med väldigt lite krydda...antagligen inget salt alls om jag skulle gissa.




Nu sitter jag och tittar på en skräckfilm. The forrest heter den och verkar bra än så länge.

Stackars mobbare..


Jag har nyss läst ett inlägg på en mamma grupp om hur hennes 2 åriga barn är elak och våldsam mot andra barn. I diskussionen får hon massa stöd , nästan som "oj stackars barn". Varför gör vi så? Hela Sverige är uppbyggt så att det är synd om de som gör fel. Hade mitt barn varit elakt så skulle jag ju uppfostra henne, för det är det mammor (och pappor) gör! 2 år, då känner jag att man MÅNGA gånger innan fått lärt barnet rätt från fel , och kommer få göra det i många år efter dessutom.
Samma med människor som begår rån, våldtäkter eller misshandlar andra. Knappt något straff och det är nästan synd om dom för de har levt ett jobbigt liv eller något liknande. Nej. Inge synd om någon av dom. Inte synd om våldtäktsmän/kvinnor. Inte synd om rånare. Inte synd om mobbare.

Jag läser mycket från både svenska mamma grupper på Facebook men även från USA och runtom världen. Det är stor skillnad på oss, jätte stor. Svenskar anklagar väldigt lätt varandra och kan inte acceptera att alla är olika. De kan t.e.x. inte rekommendera ett "tips" för en annan mamma på ett normalt och vänligt sätt, det blir direkt aggressivt och anklagande. Ännu vanligare att den mamman som får det tipset går till försvar och blir ännu mer aggressiv. 
I de andra mamma grupperna jag är med i med mammor från hela världen är ett tips, råd eller förslag bara just va det är. Det är alla olika sorters mammor där och ingen är den andra lik men det blir aldrig något tjafs. Ger du ett råd så får du ett stort tack oavsett om det hjälpte eller ej. De försöker ALDRIG få en annan mamma att må dåligt över sig själva och aldrig trycker dom ner varandra.

Helt sjukt hur olika det kan vara, vi är alla mammor ju.

Överkörd

 
 
Jodå , det känns exakt som en bil kört över mig just nu. Har en miljon saker jag måste göra , några till miljoner saker jag vill göra men allt jag klarar av just nu är att ligga och leka död i sängen.
 
Jag lyckades ta mig ner till stan en liten stund för internationella mat marknaden som håller till på fristadstorget just nu, mycket spännande saker som alltid. Uppskattar verkligen att den är tillbaka i år. Hoppas jag mår bättre fredag eller lördag så jag kan gå ner och verkligen njuta.
 
Jag har sån ångest nu över att jag inte kan skola in Luna som planerat. Va inte bra tid att bli sjuka nu. Har dessutom jobb Tisdag, Onsdag och Torsdag nästa vecka men hur kommer Luna ta att bli lämnad då?..
 
 
En solig bild för att muntra upp det tråkiga och väldigt blåsiga väder vi har nu.
 

Sjukstuga..



Jodå visst va det en förkylning påväg. Både för mig och Luna.

Vi tog oss till BVC iallafall, hade blivit förskjutet för många gånger för att inte gå dit idag.
Påvägen hem köptes ingefära och citron så nu har vi lite krya på oss shots att dricka.

Till Luna gjorde jag mer som en saft. Inte så stark men hade ändå alla "magiska grejer" i sig. Hon fick även lite socker i för att hon verkligen skulle dricka av det och det funkade. 



Känsligt inlägg. TW.


Luna va inte på förskolan idag. Hon kräktes inatt , lite lite slem. Helt genomskinligt trots att hon druckit välling någon timme innan. Är inte alls orolig för magsjukan men att hon spydde slem tyder ju på att något är på väg och att hon va vaken under natten gjorde att hon fick vara hemma.
Under förmiddagen va hon rätt hängig och det rann lite snor ur näsan men det blev lite bättre på eftermiddagen.



glad



Man kan ju tro att det är kaffet jag är så glad över men nej, inte denna gång.

Vi har fått en sån möjlighet serverade framför oss. En DRÖM chans. jag kan inte berätta vad det är än , man ska inte ta ut segern i förväg. Saker kan fortfarande gå fel men det ser ljust ut just nu. Håll tummarna för oss!

låt aldrig helgen ta slut


Det är inte så att hon går så långa timmar...eller att hon egentligen måste gå till förskolan.. men jag känner mig bestulen på tiden med Luna nu. Vill hinna med allt jag bara kan nu. Idag va vi på parken zoo och jag kämpade mitt allt för att hon skulle få åka alla karuseller hon bara vill. Hon va precis 90 cm med sina skor. Nästan lite under men vi hade turen på våran sida.

Efter parken Zoo åkte vi in till stan och spana in pride festivalen.

Imorgon tänkte jag att vi skulle åka till Lunas farmor och farfar. Hoppas det blir minnesvärt för henne.






Avslutade kvällen med lördags gottis och film, Luna och jag. 

Ikea



Igår åkte vi med Lunas farmor , Mickis och kusin Nero till Ikea och titta runt. Vi hittade inget speciellt egentligen men hade en bra dag iallafall. 

Imorse när hon vaknade berättade hon att hon va ledsen på dagis och inte ville gå dit. Det gör så ont i mitt hjärta att höra och inte veta hur hon kommer reagera väl på förskolan. Hon blev ledsen. Första gången hon blev ledsen när jag skulle lämna henne. Nu mår jag jätte dåligt och vill bara springa tillbaka till henne för att hon ska veta att mamma alltid bryr sig och hör henne.
Tänkte att hon ska få göra något roligt efter förskolan så ska klura ut något.


glada Luna och hennes kusin Kelly 

Retro



Även idag gick allting bra på förskolan för Luna. Hon äter lite dåligt men det är ingen chock för mig, dock har hon börjat äta mycket mer frukost och middag hemma så kanske inte gör så mycket nu i början.

Mamma körde mig för att hämta Luna. Det blev väldigt populärt när mormor kom med raggarbilen. Vi åkte hem till mamma där jag stod modell med Keijos bil som ska göra reklam för Norrtälje American car show. Lyckades få till en lite retro stil på mig själv tyckte jag.

På "åkern" som vi va på (mammas bakgård) finns det en infart där många gick förbi och tittade på oss, även en motorcykel som åkte förbi för att vända och komma tillbaka , han vände vid huvudingången till mammas tomt så kändes lite självklart att han va nyfiken på vad som pågick.

Det hela gick bra tyckte jag, får se hur de riktiga bilderna blev senare när han hunnit gått igenom dom. Keijo tog lite bilder med sin mobilkamera som jag tänkte dela med mig av.





Lite ombyten blev det för mig.


Ville få med min fina "lugg" på bild också, fy så jag kämpade med den. Mitt hår är inte enkelt att locka och jag själv har aldrig gjort något speciellt med mitt hår tidigare så nöjd blev jag.


Luna och jag tyckte vädret blev så bra så vi hoppade skjutsen hem och gick.

Amarant



Ny sitter jag på amarant och dricker en kaffe. Affärerna på stan öppnar precis nu och jag har lämnat min älskade lilla tjej. Lite fix att göra innan jag går hem och gör mig iordning.

Ensam på stan



Medans Luna va på förskolan gick jag ner på stan och letade skor till en fotografering.


En dålig snabb bild tog jag. De är för stora egentligen men hittade inga passande i rätt storlek. Va en speciell look jag va ute efter. Väldigt läckra va dom tycker jag så jag är nöjd.

Min lilla gosis



Så allting går väldigt bra på förskolan. Nästan lite för bra tycker jag.
Luna älskar att gå dit och hon hittar faktiskt till sin förskola hemifrån oss. Det är ändå 20 minuter att gå så lite chockad blir jag att hon kan vägen. Idag lämnade jag henne från 9.30 till 12.00 och det kändes vill jag lova. Hon hade blivit lite ledsen precis innan jag kom vid lunchen och ville sitta i en pedagogs knä, tycker att det är bra att hon kan vara så gosig som hon är många dagar där också. Inte bara "speedad" över att leka.


Hon har sprungit efter mig som en svans sen vi kom hem, haft händerna i mina bakfickor.



Nybadad och klar för sängen.

orkar inte må såhär


Allt hade gått bra igår på förskolan. Va ju bara borta i en timme men hon hade inte blivit ledsen iallafall. Jag tyckte ju det va mycket jobbigare. fy så jag mådde. Förhoppningsvis lägger det sig snart. 

Dåligt mår jag fortfarande dock, i magen alltså. Det kan ju vara för att jag inskolar henne jag har ont i magen, att jag har för mycket bollar i luften och allt på mina axlar just nu.
Det känns som det skulle kunna vara därför. Läkaren gav mig ju inget riktigt svar utan bara skrev ut några tabletter. Jag avskyr verkligen att ta tabletter så hade jag inte mått såhär illa som jag mår hade jag struntat i dom direkt. Bäst mår jag när jag bara ligger ner still...men då växer ju den här "att göra"-listan och blir flera mil lång! Ångesten är på topp just nu och det märker säkert min underbara mamma som måste stå ut med att jag hör av mig 10 gånger per dag. Hon är guld värd min mamma.


jobbigaste dagen i mitt liv


Jag ska snart gå och hämta Luna från förskolan. Det har varit hemskt utan henne jag kan inte fungera rätt.. min lilla tjej

Midas


Igår, den lilla tiden på eftermiddagen som jag mådde hyfsat bra, gick vi och träffade Midas.

Min syster och hennes tjejs nya valp. Lite trött men hälsa ordentligt gjorde han innan han intog plats under syrran för att vila.


sjuker

Måndags kväll började jag känna mig lite illamående och få väldigt ont i magen. Kunde inte koppla det till något som va fel så fortsatte tisdagen som vanligt trots att jag hade så ont att jag inte kunde gå som vanligt.
Allt jag tänkte va att jag är ju så stressad.

Det gick inte över och vissa stunder gjorde det så ont att jag bara ville ligga still och inte göra något alls. Vilken inte går när man har småbarn. Vi badade och hade hos oss mormor, kom sen hem och nästan direkt lade oss för att sova..båda två. Jag sov väldigt länge men det blev inte bättre när jag vaknade, fick ringa till förskolan och berätta att vi inte kunde komma och till vårdcentralen i hopp om att få tid och hjälp.

Tid fick jag men vet inte hur mycket hjälp jag fick. Sa att det kändes som jag hade en infektion i hela kroppen men inte kunde de ens ta ett blodprov på mig.. några tabletter fick jag utskrivna dock så den första jag tog hjälpte något ändå men nu är det lika illa som förut och ändå har jag tagit nya tabletter. Börjar bli trött på detta.


parken zoo


Idag har vi varit på parken zoo, handlat sommar skor och badat första gången i år. Underbar sista dag innan förskolan tycker jag.  

Hann tyvärr inte fixa ett riktigt inlägg med bilder ikväll men det kommer.




min mobil lins va lite skitig också så sista bilden blev riktigt usel.. 

1 dag kvar.


Jag får väldigt mycket ångest nu att jag bara har imorgon kvar sen är Luna ett dagis barn. Jag vill vara med henne , jämt. För min del finns det inget bra med det här. eller. Alltså att jag ska försöka ta körkortet nu är ju jätte bra men helst skulle jag vilja vara med henne såklart.


Sommar!


Nu är sommaren här!


my cup of coffee


Nu sitter jag och väntar in klockan, vi ska strax gå ner på stan och titta på motorcyklar. Tar mig en snabb kaffe och kollar lite på Nymo innan.


insåg när jag tog min selfie att jag va tvungen att vattna blommorna igen(fönstret jag fick vända mig bort från har en stor slö fredskalla) Väldigt ofta behövs det nu.

you can

 
 
 

Parken Zoo

 
Idag tog Luna och jag bussen till Parken Zoo och mötte upp Madde, Calle, Alwin, Nikki och Kelly. Det har varit sjukt varmt , Luna har stuckit varje chans hon fått. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra längre, hon bara springer iväg dit hon själv vill. Väntar inte på någon och lyssnar inte alls.
Det är SÅ skönt när hon sover att inte behöva tänka på om någon bil kommer, cyklist? kan hon ramla ner där? Nu ser de där människorna inte henne och går rakt på henne. Hon kommer bli ner-trampad. Nu springer hon runt hörnet och någon kidnappar henne. HÖR HON INTE VAD JAG ROPAR? Varför stannar hon inte? Vill hon bli kidnappad? Nu går det för fort hon kommer ramla och slå sig...skrapa upp ansiktet. Ser hon trappen? Har hon fått på sig skorna ordentligt? Nu kommer det en bil igen...
 
Ja, alltså ursäkta men f-n va trött mitt huvud är efter en sån här dag! Men mitt hjärta är glatt ändå för underbart kul har vi haft det.
 
några av bilderna som inte va för stora.
 
 
Luna och Kelly
 
 
 
Luna och Kelly
 
 
 
Luna och Kelly
 
 
 
Alwin och Nikki
 
 
 
Glad Luna
 
 
 
Kelly
 
 
 
Busungen...aka Kelly
 
 
 
Nikki
 
 
 
Nikki
 
 
 
Kelly
 
 
 
Alwin
 
 
 
Alwin och Kelly
 
 
 
Nikki och Luna
 

Bilder från kosläpp!

 
Alltså.. ja det blev ju inte så många bilder som det va tänkt ändå eftersom de flesta bilderna va för stora. Det va ju inte så bra, varför kan man inte ladda upp dom liksom? Vill inte hålla på att ändra storlek på dom.
 
Men här kommer några!
 
 
 

Kosläpp


Så idag va vi iallafall iväg på kosläpp. Det va väldigt mysigt tyckte jag och sån svensk-sommar-känsla så det finns inte! Hade med mig system kameran så bilder från det kommer lite senare.

Efter kosläppet stanna vi hos mamma en stund  och fika. Luna sprang av sig lite på tomten









inget inskolnings samtal..


Luna har spytt nu inatt så får ringa förskolan och avboka. Tycker inte om att ställa in och därmed ändra allas planer men tror ju verkligen inte de hade vilja haft över oss med risk för magsjuka.

Får se vad det här visar sig vara men riktigt jobbigt är det. Ligger bredvid henne helt livlös som hon blir. Hon Svarar mig inte , reagerar inte på mig. Skakar grovt. Paniken så många gånger jag undrar om hon verkligen är kvar där inne.


Solstråle


Det har varit strålande väder idag. Linus kom redan på morgon en stund innan skolan började. När han hade gått hoppa Luna och jag in i duschen och gjorde iordning oss , vi gick ner på stan en snabbis och köpte en märkpenna  (den förra hade Luna lämnat öppen så den va helt torr). Efter stannade vi i lekparken. Luna tjatade lite och det va ju så underbart väder. Hem kom vi innan Linus kom tillbaka, lite mys med massa frukt tills han skulle hem då gick jag och Luna till hemköp och posta paket och till okq8 för att köpa silikon spray till vagnen som lät alldeles hemskt! Aktiv dag tycker jag ändå.

imorgon är det inskolnings samtal !



nämen


nu verkar appen vara normal igen. heja. Lite bilder här






blogg.se

 
Vad har dom gjort med appen? Nu är det ju riktigt besvärligt att blogga igen. De hade det ju så bra. Jag råkade somna när jag nattade Luna så starta aldrig upp datorn och blogga därifrån vilket va tänkt. Dennis väckte mig nu med att öppna den där j-vla frysen! Nu ligger jag och försöker somna om men kan inte riktigt lätta mina tankar.. 

Våren är här!

 
Idag har vi haft strålande väder här i eskilstuna. Tråkigt nog hade jag lite att göra hemma så vi va inte ute mer än att gå till affären. Linus kommer till oss imorgon så det blir inte något ute dag imorgon heller men sen så ska vi nog bosätta oss utomhus.
 
bilder funkar tydligen inte på nya uppdateringen...

Mammas Födelsedag!


Idag fyllde min älskade mamma år, hela tjocka släkten har varit och fira henne. Vi har haft så himla kul!





RSS 2.0