Valborg-majbrasa


Vi har haft en jätte bra dag. Massa mys hemma sen till sundbyholm, svärföräldrarnas husvagn, grilla gott och titta på brasan. Kunde inte blivit bättre tror jag. Lite bilder har jag. 




Farfar och Luna

Luna, Farfar och Nero


Mickis, Farmor och Nero 

Valborg


Luna sitter och ritar medans jag gör iordning mig och städar upp lite. Vi blir ju iväg hela kvällen så vill kunna komma hem utan att snubbla på leksaker överallt.

förberedde allt till mammas kalas imorgon också, köpte blommor som ska vara på glassen. Det gör ju inget att jag får njuta lite av dom sålänge 


Leos lekland.


Haha. Inga bilder blev det heller. Jag känner att jag börjar bli lite dålig på att ta bilder, eller rättare sagt jag är mer kräsen på bakgrunden så tar inte bilder om jag inte är nöjd med vad som är bakom. en video tog jag på Luna som vågade åka ner för en av de större rutschkanorna helt själv! Det har jag en SS på här.


Hur modig kan man va?

En bra och aktiv dag har vi haft. Imorgon är det valborg , den ska vi fira i sundbyholm med Lunas farmor och farfar.

Godnatt


Nu ligger jag i sängen och ska sova. Madde ringde ikväll och frågade om jag och Luna ville med till kyrkans barntimmar och Leos lekland imorgon, det kunde jag ju absolut inte säga nej till. Det blir alltså tidigt iväg imorgon vet inte om jag hinner skriva något men ska försöka ta lite bilder iallafall. 

Slö-hög



Har inte alls varit på topp idag så det har inte hänt något värst mycket.

Gjorde iordning en glass bomb till mammas 60 års kalas på söndag.


Ska försöka hinna ta bild på söndag innan den börjar ätas också då..

Regn..


Usch så det regnar ute...ska regna hela dagen säger vädret. Det är även snövarning utfärdat för Södermanlands län. Nej inte så lockat , kanske får lov att ta fram vinterkläder igen nu.

Jag har egentligen endel saker som behövs göras idag, men vet inte hur mycket jag orkar. Jag är ju inte så jätte sugen på att gå ut i sånt här väder. Får helt enkelt se vart dagen tar vägen. 


Så låg vi här igen..


Igen tar den där nattningen sån tid. Känns som det inte riktigt spelar någon roll hur mycket vi har rört oss eller aktiverat hjärnan på dagarna för det är ändå svårt för henne att somna. Men som sagt det kan vara dagis också så får se sen när det väl kommit igång hur hon somnar då.

Idag har vi inte gjort något värst speciellt. Gick till Ica Maxi och handlade lite till mammas kalas sen hem och fortsätta städa klart lägenheten. Nu har jag bara en 1rok kvar att städa men kom inte in i den idag, fastighetsskötarna håller fortfarande på att renovera den. 

Braap braap


Så våran dag blev väldigt bra tycker jag. Vi städade nästan en hela lägenheten , lite kvar som jag får ta imorgon. Luna och jag följde med Dennis till crossbanan på kvällen , det tyckte hon verkligen om. 


min konstnär



morrn morrn

Luna vaknade inatt, ville inte somna om efter att Dennis kom hem heller. Jag är bortom trött nu alltså. Ska nog hålla mig hemma idag , ev. städa en lägenhet här i närheten. Tror ju inte Luna orkar allt för mycket ni heller.

nomakeup


Jag kör på en #nomakeup också. Jag älskar mary kay, det går inte att beskriva va de produkterna gör för min hy!


Vvitch


Ligger i soffan och försöker pina mig igenom en film. The vvitch heter den, tror den skulle vara bra också om man kom in i den lite bättre och det va svensk text på.


Nattningen..


Nu börjar nattningen bli jobbig här hemma. Luna finner ingen ro alls till att somna trots att hon är super trött. Det kanske är så att hon känner av att hon ska börja förskola snart? Vårkänslor? Jag vet inte vad det är men hoppas det blir bättre snart. 

Idag har vi varit nere på stan en sväng med Angelica och lilla Marcel. Hittade en klänning till Luna som jag tyckte va underbart söt , den kostade bara 50 kr (och hade ändå 50 kr rabatt så = gratis) jag kände att jag kunde slå till på den. Va även tvungen att köpa snoddar som man har på ex. täckbyxor,  de man drar under skorna. Lunas skal set är kanske 1 månad gammal och redan har de slitits,  känns väldigt synd med så dyrt set men personalen berättade att de man köper separat efter håller mycket bättre.  Får ju hoppas på det. Luna var väldigt grinig på stan, hon blev otröstlig ett tag och det är så svårt när man inte alls kan koppla va det är hon vill. Inte för att jag tror hon själv vet det ens just i den stunden. Idag va det iallafall riktigt illa, hon la sig ner på marken och skrek riktigt högt. Ena sekunden skulle jag bära henne medans andra sekunden sparka hon bort mig. Trots ska ju tydligen komma nu så är det bara att vänta sig mer av detta?

Efter stan gick vi till lekparken och lekte en liten stund. Vi gick båda två därifrån rätt nöjda tror jag.


Godmorgon

Luna tjatar och tjatar om att måla, dega , pyssla hela dagarna långa. (iaf de timmarna vi är inomhus) 
Det blir jobbigt, då hon inte är intresserad av att göra så mycket själv utan det är mest jag som ska hålla på och hon ska titta när jag gör något..

Förskolan

 
Min lilla plutt börjar på förskolan snart, mindre än 2 veckor bort. Jag vet inte vad jag ska göra utan henne det kommer bli ruskigt tråkigt om dagarna. Planen är väl att trotsa rädslorna och ta körkort nu , vilket är jätte bra det behövs ju, men jag kommer typ dö av saknad.
 
 
 
 
 
 
 

Syndbyholm och snöstorm

 
 
Idag hade vi inplanerat att hjälpa farmor sätta upp förtält och göra iorning vid husvagnen. Jag tyckte det gick väldigt bra, visst blåste det till , snöa , hagla och öste ner regn till och från men det började först efter vi fick upp tältet. Nu står det på plats iallafall, finns fortfarande att göra där ute men något fick vi gjort trots vädret. När vi kom hem va vi alla lite frusna , även Luna intog soffläge.
 
 
 

Rädd

Jag har inte skrivit i bloggen på ett tag nu, det senaste jag skreb publicerade jag aldrig då jag blev så himla ledsen av att skriva det. Det kommer nu dock , bättre sent än aldrig. Känner ju att jag vill ha det sagt trots att det inte gör någon skillnad alls.
 
Är det idag?
 
Är det nu?
Vad va det jag nyss hörde, va det vad jag tror det va? Någon inne i min lägenhet?
Hinner Dennis se/höra/förstå vad som händer? Han sover på soffan för att kunna vakna till cross-träningen imorgon. Hinner jag göra något? Har jag någon chans?
Vad har jag att försvara mig med? Kan jag hissa ner Luna från fönstret? Vem ringer jag?
 
 
 
Är det nu jag förlorar min dotter?..
 
 
Dessa tankar kommer varje natt nu, och har gjort det i några veckor. Liknande när jag går ute på gatorna. Är det nu någon kryper upp bakom mig, viskar i mitt öra och trycker in en kniv i magen på mig framför Luna? Jag vill inte gå ut längre, men jag känner mig inte heller säker hemma.
 
Jag vill inte ha det såhär. Jag vill vara trygg igen.
Jag vet helt klart att det är sveriges politik som gör det såhär.
Vi tar in allt och alla utan att veta någonting om dom. Krig , våldtäkt , misshandel och mord är vardagsmat för många av de människor och barn som kommer hit. De är uppfostrade så. Många av dom har växt upp med en kvinnosyn som får mig att vilja kräkas. 
 
 
Jag kan inte förstå att de sjöng våran älskade national-sång på hebreiska ikväll på Mellodifestivalen. Hur kan dom göra det? Får dom göra det? Tror ingenting kunde få mig att känna mig mer värdelös som svensk än just det. Som att någon slängde använt toapapper rakt i hjärtat på mig.
 
 
Min röst är inte hörd.

RSS 2.0